Zahynul 84 ročný chodec. Stratená hubárka. Objasnená krádež v hostinci

17.10.2013 Celý región

Zahynul 84 ročný chodec
Včera podvečer zahynul v Poprade 84 ročný muž na následky zranení, ktoré utrpel pri dopravnej nehode.
K nešťastiu došlo včera /16.10.2013/ krátko po 18:00 hod na Ul. Slovenského odboja. 58 ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo po uvedenej ulici smerom ku kruhovému objazdu, pričom došlo k zrážke s chodcom. Dychová skúška na prítomnosť alkoholu u vodiča bola negatívna. Vodič neutrpel pri nehode žiadne zranenia, chodec utrpel viaceré zlomeniny a zranenia, na následky ktorých pri prevoze do nemocnice zomrel. Príčina prečo k dopravnej nehode došlo ako aj miera zavinenia účastníkov nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.


Stratená hubárka
Včera /16.10.2013/ popoludní na linku 158 oznámila 37 ročná žena nezvestnosť svojej svokry.
68 ročná Prešovčanka včera okolo obeda odišla z domu do lesa na huby, pričom sa v lese stratila / išlo o oblasť Kanaš, Fintice alebo Surdok /. Od tohto času nepodala o sebe žiadnu správu kde sa nachádza a mobilný telefón, ktorý mala so sebou bol vybitý. Na základe uvedeného sa uskutočnila pátracia akcia, do ktorej bolo zapojených 17 policajtov, 5 hasičov a služobné psy. Nezvestná žena bola vypátraná o pol piatej v obci Fintice, v dobrom zdravotnom stave.

Pri domovej prehliadke nájdené značné množstvo zbraní a munície
Včera /16.10.2013/ bolo pri domovej prehliadke v jednom z rodinných domov v obci Davidov, okr. Vranov nad Topľou, nájdené väčšie množstvo zbraní a munície.
Počas niekoľkých hodín trvajúcej domovej prehliadky bol tento arzenál zaistený. Išlo o ručné granáty, delostrelecké míny, vojnovú muníciu, množstvo nábojov a zbraňových komponentov, pušiek i samopaľov. Zväčša sa jednalo o zbrane a muníciu pochádzajúcu z obdobia II. svetovej vojny. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou začal v tomto prípade trestné stíhanie pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania.


Objasnená krádež v hostinci
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bardejove vzniesol obvinenie 34 ročnej žene pre prečin krádeže.
Obvinená sa mala uvedeného skutku dopustiť začiatkom septembra tohto roku, v jednom z miestnych pohostinstiev. Bardejovčanka využila nepozornosť 71 ročného muža z obce Tarnov, okr. Bardejov a odcudzila mu finančnú hotovosť v celkovej výške takmer 750,-Eur.
 

Vyberte región